Booking.com

Kiemelt bejegyzés

San Marco negyed 370 szállás vár rád !

2017. máj. 11.

Velence leszámol a kebabosokkal !

Megtiltotta Velence városvezetése, hogy újabb utcai büféket nyissanak az olasz városban. A radikális lépést az egyre nagyobbra növő szeméthegyek és a kulturálatlan turisták miatt hozták meg. 
Nem nyithatnak több kebabos és pizzás standot Velencében a vendéglátósok, miután a városvezetés rendeletben tiltotta be az újabb talponállók megjelenését. A már működő büfék megmaradhatnak, de hamarosan rájuk is szigorúbb működési feltételek vonatkoznak majd. Az indítványt beterjesztő képviselő szerint meg kell akadályozni a világörökségi ranggal bíró velencei lagúnák épségét A gond az, hogy a szemtelen turisták bárhol képesek enni, és rengeteg szemetet hagynak maguk után. 

A tiltó rendelet egyedül a fagylaltárusokkal tesz kivételt, ők bátran nyithatnak újabb üzleteket. 

Velence jelenleg szenved a turistáktól, az egyre élhetetlenebbé váló vízi városból menekülnek az olaszok, a maradók „Turisták haza! Tönkreteszitek a várost!” feliratú szórólapokkal várják a neveletlen kirándulókat. A város igyekszik minden eszközt megragadni, hogy elejét vegye a rongálásoknak és a kulturálatlan viselkedésnek, legutóbb egy turista egymillió forintnyi bírságot kapott nyilvános vizelésért. 

                      
                        NlCafe nyomán