Booking.com

Kiemelt bejegyzés

San Marco negyed 370 szállás vár rád !

2010. máj. 23.

Velence, 2010, május 23. Vogalonga, evezős verseny


A velenceiek által leginkább kedvelt evezős verseny a Vogalonga. 36 évvel ezelőtt kezdeményezte egy csoport velencei, akiket Velence iránti szeretetük vezérelt az evezős hagyományok felélesztésében. Az evezős hajók felvonulása és versenye, egyben tiltakozás a motorcsónakok és nagyobb hajók által keltett hullámok ellen. Felhívja a figyelmet, Velencére és lagúnára gyakorolt káros hatásokra.
 A Vogalongán részt vehet minden típusú evezős hajó, a hajó súlya, mérete és az evezősök számának megkötése nélkül. Ez a tény vizikarnevál jelleget ad a lagúnán tartandó evezős versenynek. A kb. 1500 fős versenyző között sok a külföldi résztvevő. A magyar versenyzők is rendszeres résztvevői, és népes szurkoló gárdát visznek magukkal. A sikert a nézők részéről a karnevál jelleg, a versenyzők részéről a csodálatos útvonal biztosítja.


A hajók Dózse Palota elől indulnak. A Sant'Elena és Sant'Erasmo szigetek érintésével megkerülik Buránót. Innen a kb. a 32 km-es útvonalnak a felétől fordulnak vissza a Velence felé. A Muránót kettészelő Canal Grandén is végigeveznek. Velencét elérve a Cannaregio csatornán, majd a Canal Grandén hajózva a Punta della Dogana előtt elhaladva érkeznek vissza a Szent Márk térhez.